Matrasreinging

ontgeuren

Geloof het of niet maar uw matras is waarschijnlijk het meest vervuilde object in uw huis. Als u `s nachts alleen in bed denkt te liggen komt u bedrogen uit. U deelt uw bed met miljoenen andere organismen namelijk bacteriën, schimmels, meeldauw en huisstofmijt. Ons matras heeft het ideale leefklimaat voor de huisstofmijt, met een temperatuur van rond de 25 graden en de vochtigheid door transpiratie voelt hij zich op en top thuis in uw bed. Gebleken is dat de mens gemiddeld per nacht 0,5 tot 1 liter vocht verliest. De huisstofmijt leeft van menselijke huidschilfers en legt 3 a 5 eitjes per dag. Denk u eens in hoeveel dat er zijn… . Vooral `s winter als het binnen lekker warm is en door de goede isolatie van onze behuizing tegenwoordig maakt het voor de huisstofmijt onweerstaanbaar om zich te nestelen in uw warme bedje.

In principe kan huisstofmijt niet zoveel kwaad, maar het kan zorgen voor allergieën en gezondheidsklachten. Denk hierbij aan mensen met astma of eczeem. Klachten kunnen variëren van geïrriteerde slijmvliezen, benauwdheid, verstopte neus, geïrriteerde ogen, hooikoorts, jeukende huid, chronische vermoeidheid/verkoudheid en andere ongemakken. Deze klachten worden veroorzaakt door de uitwerpselen en vervelling van de huisstofmijt.

We dragen veel zorg aan ons lichaam en in en om ons huis. Dagelijks of wekelijks zijn we bezig met wassen, stofzuigen en het reinigen van alles om ons heen inclusief de persoonlijke verzorging. Gemiddeld gaat de levensduur van een matras 10 á 20 jaar mee en we slapen één 3e van ons leven. Heeft u er eens bij stil gestaan hoe ons huis eruit zou zien als we 10 jaar niks zouden reinigen? Denkt uw zich nu eens in hoe uw matras er van binnen uit ziet.

Natuurlijk is huisstofmijt niet te vermijden en het heeft ook niets te maken dat u  niet schoon genoeg zou zijn. Een matras past nu eenmaal niet in de wasmachine. Wel kunnen wij huisstofmijt aanzienlijk verminderen door minimaal 1x per jaar een grondige diepte reiniging op uw matras uit te voeren.

“SO DON`T LET THE BEDBUGS BITE YOU”